ua en ru

Прийняття закону про податок на розкіш створить ризик переводу майна підприємств у власність юросіб, - Тігіпко

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко визнає, що прийняття закону про оподаткування розкоші створить ризик, що бізнес і підприємства будуть переводити своє майно у власність юридичних осіб. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи дійсно є ризик, що підприємства та бізнесмени будуть переходити в юрособи, які звільнені від податку, Тігіпко зазначив: "Є такий ризик. Але є деякі речі в соціальній політиці, які абсолютно необхідні. Якщо в країні буде збільшуватися розрив між доходами бідних і багатих, це неодмінно призведе до соціальних потрясінь".

За словами віце-прем'єра, вже сьогодні готовий новий податок, "який буде відноситись практично до тих же об'єктів, але вже юридичних осіб". Він зазначив, що в понеділок на нараді з першим віце-прем'єр-міністром детально будуть обговорюватися положення цих законів, де буде точно погоджено, що саме відноситься до предметів розкоші і підлягає оподаткуванню.

Нагадаємо, 12 березня перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова повідомила, що законопроекти про податок на розкіш і податок на офшорні операції будуть розглянуті у Верховній Раді в найближчі 1-3 місяці.