ua en ru

Законопроекти про податки на розкіш і офшорні операції будуть розглянуті у ВР в найближчі 1-3 місяці, - Акімова

Законопроекти про податок на розкіш і податок на офшорні операції будуть розглянуті у Верховній Раді в найближчі 1-3 місяці. Про це в ході прес-конференції повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Частка громадян, які підпадатимуть під податок на багатство, охопить в себе людей з хорошими доходами. У цьому ж законі передбачається і так званий податок з обороту при купівлі-продажі різних речей розкоші понад певну суму. Зараз ця сума понад 30 мінімальних зарплат. Пропонується додатковий податок на автомобілі високого представницького класу, яхти, літаки і так далі Це те, що закладене в ідеологію цього закону", - зазначила Акімова.

Вона не виключає, що в ході розгляду у Верховній Раді законопроект може бути дещо змінений в якихось нормах, але, судячи з попередніх дискусій, "цей закон в парламенті пройде без додаткового тиску".

"Ми перейшли з етапу дискусій до етапу конкретних доручень уряду. Я думаю, що найближчим часом виноситимемо законопроекти (по податку на розкіш, податку на офшорні операції і детінізації доходів) спочатку на розгляд Кабінету міністрів, а потім і у Верховну Раду. Я думаю, що протягом 1-3 місяців залежно від ступеня розробки того або іншого законопроекту", - резюмувала Акімова.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що підтримує ухвалення закону про податок на розкіш.