ua en ru

Прийняти збалансований бюджет не представляється можливим, - КПУ

Прийняти більш або менш збалансований бюджет не представляється можливим, оскільки бюджетний процес в цілому дуже заполітизований.

Прийняти більш або менш збалансований бюджет не представляється можливим, оскільки бюджетний процес в цілому дуже заполітизований. Про це заявила народний депутат України від фракції КПУ Оксана Калетнік в ефірі радіо "Ера FM".

За її словами, всього в бюджетний комітет надійшло 3124 поправки, причому більшість з них стосувалося збільшення фінансування на загальну суму близько 750 млрд грн.

Так, за інформацією Калетник, тільки до прикінцевих положень закону про бюджет на 2014 р. було подано поправок на 170 млрд грн.

"На жаль, занадто низький відсоток поправок, які відносяться до інструментарію, тобто аналізу його з точки зору відповідності законодавству", - зазначила депутат.

При цьому Калєтнік додала, що на засіданнях бюджетного комітету велося досить гаряче обговорення підготовленого документа. Однак, на її думку, не вистачало дискусії, оскільки депутати займали позицію вибивання додаткових коштів на свій округ.