ua en ru

ТЦ "Барабашово", що належить Фельдману, намагаються використати для дестабілізації ситуації в Харкові, - політолог

У Харкові на одному з найбільших торгових об'єктів в Україні ТЦ "Барабашово" з'явилися агітаційні матеріали із закликами вступити в ряди ополчення. Про це повідомили в адміністрації торгового центру.

Згідно з повідомленням, листівки з написами "Відстоїмо Харків! Харків починається з Барабашово ! Не проси! Не бійся! Вступай в ряди ополчення!" невідомі намагалися активно поширити серед підприємців.

"Силами охорони ринку нам вдалося зберегти стабільну і спокійну ситуацію, - коментують подію в адміністрації торгового центру, - Провокатори виявлені, і спроби дестабілізувати ситуацію припинені".

Підприємці, які орендують торгові місця на "Барабашово", також запевняють, що на ринку все спокійно.

"У нас і так зменшилася кількість покупців через ситуацію в країні, і ми зробимо все, щоб нас не використали для розвитку незрозумілих сценаріїв ще і в Харкові", - розповів один з підприємців.

Зазначимо, що ТЦ "Барабашово" розташований в 15 хвилинах їзди від центру Харкова і оточений мікрорайоном з населенням понад 400 тис. осіб. За словами експертів, такий ринок - відмінний плацдарм для роботи професійних агітаційних груп. "Будь-які зміни в економічному напрямку роботи ринку використовуються для розгойдування ситуації і набувають заполітизованого відтінку", - вважає політолог Кость Бондаренко.

До речі, одним з результатів такої діяльності стало блокування транспортної магістралі, що забезпечує життя майже половини Харкова.

"Упевнений, що ситуація на ринку безпосередньо пов'язана ще й з людиною, яку вважають власником ТЦ - народним депутатом Фельдманом. - Поки він збирає за круглим столом представників світових конфесій і громад, щоб спільними зусиллями зупинити кровопролиття в Україні, його бізнес намагаються використати для подальшої дестабілізації в Харкові", - сказав Кость Бондаренко.