ua en ru

Належить Детройту частина колекції міського музею може бути виставлена на аукціоні

Належать або частково належать муніципальним властям Детройта твори мистецтва можуть піти з молотка в рахунок сплати боргів міста, передає Reuters.

Мова йде про приблизно 5% колекції Детройтського інституту мистецтв, одного з найбільших музеїв США. За оцінками експертів з аукціонного дому christie's, вартість цих творів мистецтва може скласти від 452 млн до 866 млн дол.

Очікується, що опис майна і призначення йому стартової ціни завершаться в другій половині грудня 2013 р. Проте вже зараз можна сказати, що 11 особливо цінних предметів колекції, що належить місту, становлять близько 75% її загальної вартості.

Напередодні Федеральний суд США підтвердив банкрутство Детройта, заборгованість якого на даний момент становить 18 млрд дол. Це стало найбільшим муніципальним банкрутством в історії США. Американська федерація державних, окружних та муніципальних службовців вже подала до суду повідомлення про апеляцію.

Детройт вважається центром американської автомобільної індустрії. У самому місті та в його околицях розташовані штаб-квартири "великої трійки" - концернів GM, Ford і Chrysler. З 1950 р. населення міста скоротилося з 1,7 млн до 700 тис. осіб. Серйозний занепад економіки Детройта розпочався у 1970-1980 рр. у зв'язку з кризою американської автомобільної промисловості.