ua en ru

Приклад України щодо скорочення чиновників може бути корисним для Латвії, - спікер Сейму С.Аболтиня

Приклад України у проведенні адміністративної реформи щодо скорочення кількості чиновників може бути корисним досвідом для Латвійської Республіки. Про це зазначила сьогодні, 15 грудня, у Ризі спікер Сейму Латвії Солвіта Аболтиня під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба голови держави.

За її словами, саме зараз у Сеймі відбувається обговорення бюджету, тривають палкі дебати, скільки міністерств необхідно скоротити.
За словами В.Януковича, найближчим часом завершиться перший етап реформи влади, в результаті якого секретаріат уряду і кількість центральних органів виконавчої влади будуть скорочені фактично наполовину.

Під час розмови сторони були єдиними в думці щодо необхідності активізації міжпарламентського співробітництва у контексті його незаперечного впливу як на розвиток двосторонніх відносин, так і на зміцнення співробітництва України і Латвії у міжнародних організаціях.

С.Аболтиня відзначила важливу роль, яку відіграє українська громада в Латвії, що є, до речі, третьою за чисельністю. За словами С. Аболтиня, латвійські українці займають активну позицію в усіх сферах життя країни і є впливовими членами суспільства.