ua en ru

Наказ виходити з Іловайська дав генерал Хомчак, - ТСК

Наказ виходити з Іловайська дав генерал Хомчак, - ТСК Фото: генерал Руслан Хомчак

Бійці отримали накази від своїх безпосередніх командирів

Наказ силам антитерористичної операції (АТО) виходити з Іловайська дав генерал Руслан Хомчак. Про це заявив голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування подій в Іловайські в серпні 2014 р. Андрій Ситник, передає "112 Україна".

"Бійці від своїх безпосередніх командирів, а всередині приймав рішення генерал Хомчак, який дав відповідну команду", - заявив він.

Нагадаємо, 18 серпня 2014 р. українські війська захопили більшу частину Іловайська. Але після введення регулярних російських військ на 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня Президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом зробити гуманітарний коридор для відходу українських військ. 30 серпня сили АТО почали вихід з міста, але бойовики їх розстріляли. За даними військової прокуратури, в Иловайском котлі загинули 366 військових, 429 були поранені.

Зазначимо, при цьому раніше радник Президента та міністра оборони України Юрій Бірюков сказав, що за звітами про Иловайском "котлі" до цих пір незрозуміло, хто віддав наказ силам АТО заходити в Іловайськ.