ua en ru

Прихід в КМДА нового керівника "зі сторони" виключений, - експерт

У разі остаточної відставки голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександра Попова, призначення на цю посаду людини зі сторони виключено, переконаний керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» Євген Черненко.

«У будь-якому випадку, можна виключити прихід на посаду голови КМДА людини з боку, чи не киянина. Не варто забувати , що до президентських виборів залишилося трохи більше року. І Президенту немає ніякого резону надавати киянам зайвий подразник у вигляді новопризначеного керівника зі сторони. Тому вважаю, посада голови КМДА залишиться, швидше за все , за нинішнім першим заступником голови Голубченко. Він є цілком компромісною фігурою і для центральної влади, і для киян», - сказав Черненко.

Експерт підкреслив, що Голубченко дуже давно працює в Києві, досконально знає місто, його проблеми і потреби, і знає, як їх вирішувати. «Власне, будучи першим заступником Попова, він саме цим і займався. Крім того, можна згадати, що в міськадміністрації підготовку Києва до Євро-2012 курирував саме Голубченко. І ця підготовка оцінена на відмінно. Тобто, Голубченко довів свою ефективність на найвищому рівні», - зазначив Євген Черненко.

«Тут буде грати роль банальний розрахунок. Вводити в місто команду зі сторони, ризикуючи погіршити і без того не дуже добре ставлення киян до центральної влади , ніхто не захоче. Крім того, за минулі три роки в КМДА зібралася діяльна і цілком дієва команда господарників та економістів. Думаю , якщо і не вся вона, то її основний кістяк продовжить працювати в столиці, це буде правильно», - резюмував експерт.