ua en ru

Вирок Умерову не набуде чинності до розгляду апеляції, - адвокат

Вирок Умерову не набуде чинності до розгляду апеляції, - адвокат Фото: Ільмі Умеров (facebook.com/Zair Akadyrov)

Стан Умерова не дозволить йому перебувати в колонії

Вирок суду Ільмі Умерову не вступить у законну силу до розгляду апеляційної скарги. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін під час прямого включення на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вирок не набуде чинності, поки не буде розглянута наша апеляційна скарга. Це, знаєте, може зайняти місяць або два. Весь цей час Ільмі Умеров буде перебувати під підпискою про невиїзд", - сказав Марк Фейгін.

Він додав, що стан Умерова не дозволить йому перебувати в колонії.

"Позиція захисту ніяк не відображена суддею. Суддя процесуально абсолютно неспроможний. Ні в якій колонії він не зможе перебувати, його здоров'я не дозволяє йому це. Можливо, цей вирок є наслідком вчорашньої доповіді ООН по РФ", - сказав адвокат.

Нагадаємо, раніше Сімферопольський районний "суд" в окупованому Росією Криму виніс вирок у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Його засудили до двох років колонії-поселення. Також Умерову заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ.

Зазначалося, що оголошення вироку почалося раніше, без присутності адвоката Умерова Марка Фейгіна і правозахисника Олександра Подрабінека.