ua en ru

Вирок Тимошенко погіршить стосунки України з Великобританією, ЄС та НАТО, - Кемерон

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон називає ганебним судове переслідування Юлії Тимошенко і вважає, що воно буде мати негативний вплив на відносини України не тільки з Британією, але і з ЄС і НАТО. Про це він заявив сьогодні, 13 жовтня, під час виступу в Палаті Громад британського парламенту, повідомляє прес-служба британського парламенту.
"Поводження з Тимошенко, з якою я кілька разів зустрічався раніше, є абсолютно ганебним. Українці повинні усвідомити, що, якщо вони не змінять цю ситуацію, це буде мати дуже негативний вплив не тільки на відносини України з Великобританією, але і з Європейським Союзом і НАТО", - заявив Девід Кемерон.
Раніше повідомлялось, що голова МЗС Великобританії Уільям Хейг 11 жовтня заявив, що Великобританія дуже стурбована вироком екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, вважаючи, що він може стати основною перешкодою для українського членства в Євросоюзі.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.