ua en ru

У Придністров'ї готували спецвипуск газети 2 травня зі зверненням до Путіна. У Тирасполі спростовують

У Придністров'ї готували спецвипуск газети 2 травня зі зверненням до Путіна. У Тирасполі спростовують Фото: розкрито підготовку диверсії у невизнаному Придністров'ї (esp.md)

У придністровському регіоні Молдови проросійські сили готують інформаційну диверсію - публікацію 2 травня в місцевій пресі матеріалу зі зверненням жителів невизнаної "республіки" до Кремля з проханням про захист від нібито підготовлюваного нападу України. У Тирасполі ж такі плани спростовують.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Оперативного командування "Південь", Telegram-канал NEXTA Live та видання "Придністров'я".

Як зазначають у ЗСУ, напередодні 2 травня триває кампанія противника з розхитування ситуації в Одесі, прикордонних регіонів та спроб підбурювання з боку проросійських сил.

"Так, оперативним шляхом отримано інформацію про диверсійну заготовку - тираж газети "Приднестровье" від 2 травня 2022 року із нібито офіційним зверненням жителів Придністров’я до путіна із проханням про захист від нападу українських Збройних Сил. Наданням розголосу цієї провокації дії ворожих сил дискредитовано", - йдеться в публікації.

Про таку провокацію 30 квітня з'явилися відомості також в Telegram-каналі NEXTA, де була опублікована нібито заготовлена сторінка даного спецвипуску газети "Придністров'я", із зазначеною датою 2 травня.

"Судячи з усього, до початку "визвольної" операції в Придністров'ї залишилося зовсім небагато", - підписано фото такої "сторінки майбутнього".

У Придністров'ї готували спецвипуск газети 2 травня зі зверненням до Путіна. У Тирасполі спростовують

фото: t.me/nexta_live

Як видно на знімку, в матеріалі газети розповідається про "криваві теракти", "численні напади", "знищені основні сили диверсантів", а також про "десятки вбитих" жителів невизнаного Придністров'я. Далі - нібито звернення громадян "ПМР "до керівника Кремля Путіна з проханням "посприяти та надати підтримку".

При цьому варто зазначити, що головний редактор газети "Придністров'я" Олександр Карасьов спростував справжність такого матеріалу, назвавши "явним фейком".

"Сьогодні вийшов суботній випуск, наступний номер вийде 5 травня. Жодного додаткового спецвипуску не було", - прокоментував він місцевим ЗМІ.

Раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що РФ продовжує вдаватися до поширення дезінформації, і залякує жителів Придністров'я всілякими погрозами з боку України.