ua en ru

На Придніпровській залізниці не було корупції, - Завгородній

На Придніпровській залізниці не було корупції. Про це сьогодні в ході брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі заявив в. о. генерального директора ДП "Укрзалізниця" Олександр Завгородній, який займав у 2004-2005 і 2010-2011 роках посаду головного інженера - першого заступника начальника Придніпровської залізниці.

"Корупція була в ті роки? Ця справа була в ті роки дуже далекою від нас. Ми працювали практично весь час у полі (будували вокзал у Дніпропетровську), і нас це питання особливо не цікавило. Були завдання, які ми виконували. У нас корупції не було. Тому всі питання до Момоту Олександру Олександровичу, який згодом став народним депутатом і, наче, є заслуженою людиною", - заявив Завгородній.

Новий керівник "Укрзалізниці" також визнав, що у його сім'ї є будівельна компанія, яка зареєстрована на мого брата і на мого сина". Однак Олександр Завгородній стверджує, що він "ніколи не працював на залізниці". Між тим, він погодився з тим, що має до будівельній сфері безпосереднє відношення.

"Я займався будівництвом великих об'єктів і за це маю звання заслужений будівельник України", - зазначив він.

Нагадаємо, в квітні 2005 року безпосередній начальник Завгороднього - керівник Придніпровської залізниці Олександр Момот був затриманий за звинуваченням у розкраданні більш ніж 70 мільйонів гривень.