ua en ru

Причиною загоряння Будинку профспілок в Одесі могли бути "коктейлі Молотова", кинуті згори, - МВС

У результаті використання зловмисниками "коктейлів Молотова" виникла пожежа, яка з верхніх поверхів поширилася на значну площу будівлі і стала причиною загибелі більше 40 чоловік.

Причиною загоряння Будинку профспілок в Одесі могли бути "коктейлі Молотова", кинуті згори. Такі попередні висновки за результатами огляду місця події фахівцями Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.

Згідно з повідомленням, 2 травня під час протистояння екстремістів з міліцією правоохоронці змусили зловмисників переміститися на Куликове поле, де ті захопили Будинок профспілок і забарикадувалися.

З верхніх поверхів нападники почали закидати мирних громадян пляшками із запальною сумішшю і вести по них вогонь з вогнепальної зброї. У результаті використання зловмисниками "коктейлів Молотова" виникла пожежа, яка з верхніх поверхів поширилася на значну площу будівлі і стала причиною загибелі більше 40 чоловік. Різного ступеня тілесні ушкодження в цілому отримали понад 120 осіб.

Нагадаємо, за даними прокуратури Одеської обл., під час вчорашніх зіткнень і пожежі в Будинку профспілок загинули 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції, вісім людей померли від падіння з висоти.

В Одесі сьогодні розпочала роботу спеціальна комісія Міністерства внутрішніх справ України на чолі із заступником міністра Сергієм Чеботарем, яка буде розслідувати події 2 травня.