ua en ru

В Індії 22 дитини загинули через отруєння шкільним обідом

Результати патологоанатомічної експертизи тіл 22 учнів, що померли від отруєння шкільними обідами, показали, що причиною їх смерті стали містилися в продуктах чи олії, використаному для приготування їжі, інсектициди.

Результати патологоанатомічної експертизи тіл 22 учнів, що померли від отруєння шкільними обідами, показали, що причиною їх смерті стали містилися в продуктах чи олії, використаному для приготування їжі, інсектициди. Про це повідомляє Sky News з посиланням на медиків.

У той же час керівник лікарні при медичному коледжі г.Патна заявив, що проведення хімічних аналізів продуктів харчування, вилучених зі школи, все ще триває.

Інцидент стався у школі села Масракх в штаті Біхар. Після чергового шкільного обіду близько 50 дітей віком від 4 до 12 років відчули себе погано. В результаті 22 дитини померли, а багато інших були доставлені в лікарню з симптомами гострого харчового отруєння.

Читайте також: В Індії 8 дітей загинули і 80 госпіталізовані в результаті отруєння шкільним обідом

За розпорядженням влади, до школи була направлена ​​група фахівців для розслідування події. Батькам загиблих дітей була обіцяна грошова компенсація у розмірі 200 тис. рупій (3 тис. 370 дол.)

У Біхарі, одному з найбідніших і найбільш густонаселених штатів Індії, безкоштовні обіди видаються учням за державною програмою соціальної допомоги. Цей захід, як вважається, сприяє відвідуваності шкіл. Проте раніше вже з'являлися повідомлення, що урядові стандарти якості часто ігноруються на місцях через корупцію.

Як повідомляли індійські ЗМІ, в шкільних обідах знаходили ящірок, жаб, комах і щурів. Жителі села Масракх, де сталася трагедія, також повідомили журналістам, що вже не перший випадок отруєння дітей шкільними безкоштовними обідами.