ua en ru

Прибулі в Німеччину біженці повинні поважати її закони і цінності, - Меркель

Прибулі в Німеччину біженці повинні поважати її закони і цінності, - Меркель Фото: канцлер ФРН Ангела Меркель чекає від біженців в країні готовності до адаптації

Також "суспільству слід поважати певні правила і потреби"

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що очікує від біженців, які прибули в країну, готовності до адаптації. Про це пише DW.

За її словами, з одного боку, суспільство має бути відкрито для мігрантів, для чого організовуються інтеграційні та мовні курси.

"З іншого боку, ті, хто до нас приїхав, повинні поважати те, що у нас написано в основному законі, те, що у нас написано в інших законах, те, що не можна вдаватися до насильства, те, що у нас існує свобода віросповідання, те, що у нас існує свобода слова", - заявила Меркель у відеозверненні, поширеному в суботу, 9 липня.

зокрема, Ангела Меркель закликала біженців до терпимості у зв'язку з німецькими кулінарними традиціями, такими як споживання свинини. Також суспільству слід ставитися з повагою, коли у когось є певні потреби або правила.


"З іншого боку, це не повинно призводити до обмежень для тих, хто керується іншими правилами", - додала Меркель.

Таким чином вона відреагувала на пропозиції, згідно з якими з поваги до мусульман у шкільних їдальнях більше не слід пропонувати страви, що містять свинину.

"Толерантність полягає вже в тому, щоб ми не були зобов'язані змінювати свої кулінарні звички", - зазначила канцлер.

Крім цього, канцлер Німеччини похвалила нещодавно прийнятий закон про інтеграцію і назвала його шансом для Німеччини. За її словами, інтеграцію слід сприймати як пропозиція для мігрантів, але також і як сподівання, що вони "будуть вчити німецьку мову і виконувати наші закони".

Нагадаємо, Угорщина 2 жовтня проведе референдум щодо квот на біженців.