ua en ru

Прибутки ФРС, перераховані американському казначейству, за 3 міс. 2013 знизилися на 37% - до 15,3 млрд дол

Прибутки Федеральної резервної системи (ФРС) США, перераховані американському казначейству, в I кварталі 2013р. знизилися на 37% - до 15,3 млрд дол. проти 23,8 млрд дол. за той же період роком раніше. Почасти зниження показника пов'язане зі зниженням процентних доходів по придбаних інструментам (що належить ЦБ портфелях цінних паперів), йдеться в неаудировані звіті американського Центробанку.

Аудійовані результати будуть опубліковані пізніше.

Після виплати зарплат і фіксованих дивідендів по акціях американський Центробанк щороку перераховує Міністерству фінансів США залишок прибутку, який надходить у дохідну частину бюджету. Збитків у Центробанку не було: торік перерахування на рахунки казначейства і зовсім досягли рекордної позначки в 89 млрд дол завдяки помітно "набряклим" внаслідок програм покупки активів портфелях цінних паперів.

Втім, на думку окремих експертів, у результаті вжитих ФРС екстрених заходів американський Центробанк міг залишитися з неякісними активами на балансі, в результаті чого не можна виключити ризику збитків ФРС по інвестиційним інструментам.

Починаючи з 2008 р. ФРС більш ніж у три рази наростила обсяг активів на балансі - до 3,3 трлн дол. завдяки агресивній політиці скупки іпотечних і казначейських зобов'язань, яка була запущена, щоб знизити вартість запозичень на фінансовому ринку, підтримати економіку, стимулювати створення робочих місць.

Читайте також: ФРС не планує найближчим часом скорочувати програму скупки облігацій у розмірі 85 млрд дол., - глава ФРБ Нью-Йорка