ua en ru

Прибуток Seagate впав майже в три рази через значне зменшення поставок жорстких дисків

Виробник жорстких дисків Seagate Technology сьогодні повідомив про квартальні підсумки трохи вищі за очікування, проте поставки нових жорстких дисків Seagate за рік впали на 18%. На американському премаркеті папери Seagate впали на 2,3% до 45,3 дол.

Виробник жорстких дисків Seagate Technology сьогодні повідомив про квартальні підсумки трохи вищі за очікування, проте поставки нових жорстких дисків Seagate за рік впали на 18%. На американському премаркеті папери Seagate впали на 2,3% до 45,3 дол. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Прибуток компанії Seagate Technology в четвертому фінансовому кварталі впав на 66%. Продажі найбільшого виробника жорстких дисків також істотно скоротилися.

Читайте також: Прибуток Apple знову падає, але продажі iРhone встановлюють рекорд

За підсумками тримісячного періоду, що завершився для Seagate 28 червня 2013 року, компанія отримала чистий прибуток у розмірі 348 млн дол., або 94 центів на акцію, проти 1,01 млрд дол., або 2,37 дол. на акцію за аналогічний період роком раніше.

Виключаючи амортизацію придбаних нематеріальних активів та інші витрати, прибуток вендора виявляється рівним 1,2 дол., тоді як аналітики чекали 1,19 дол. на акцію.

Продажі компанії в річному виразі скоротилися на 24%, склавши 3,43 млрд дол., що лежить в межах прогнозованої виручки в 3,3-3,45 млрд дол. Операційна маржа впала з 23,6% до 13,1%.

Читайте також: Lenovo стала світовим лідером на ринку ПК за підсумками II кварталу 2013 р

Тим часом, рада директорів компанії схвалила зворотний викуп акцій на додаткові 2,5 млрд дол. Таким чином, програма байбеку оцінюється в 3,3 млрд дол. 21 серпня компанія приступить до виплат квартальних дивідендів акціонерам, виходячи з оцінки паперів в 38 центів.

Основною проблемою Seagate, як і конкуруючої Western Digital, стало зниження попиту на персональні комп'ютери. Згідно з останніми даними компанії Gartner, в другому кварталі цього року поставки нових ПК на світовому ринку знизилися на 10,9% від аналогічного періоду роком раніше. Оскільки основний товар обох компаній - жорсткі диски для ПК, зниження поставок декстопів боляче вдарило по виручці виробників комплектуючих.

У даних Seagate сказано, що компанія поставила в звітному кварталі 53,9 млн жорстких дисків, проти 65,9 млн роком раніше.