ua en ru

Прибуток промпідприємств Китаю в листопаді виріс на 22,8% - до 102 млрд дол

Китайські промислові підприємства наростили прибуток в листопаді 2012 р. на 22,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Згідно з даними Державного статистичного управління Китаю обсяг чистого прибутку найбільших промислових підприємств склав в листопаді близько 638,5 млрд юанів (102 млрд дол.). Про це повідомляє "Росія 24".

Різкий стрибок показників був зафіксований ще в жовтні, коли зростання прибутку склало 20,5%, тоді як у вересні збільшення показника було зафіксоване на відмітці в 7,8%. Необхідно відзначити, що у вересні даний показник виріс вперше за півроку.

"Запущені в останні місяці державні проекти розвитку об'єктів інфраструктури і стимулювання споживання почали приносити результати", - заявив провідний економіст Народного банку Китаю Цао Юаньчжен.

В той же час слід зазначити, що ВВП Китаю в III кварталі виріс на 7,4% в річному численні - найслабкіші темпи зростання з I кварталу 2009 р. Очікується, що зростання ВВП посилиться в останньому кварталі цього року, а зростання економіки за весь 2012 р. перевищить урядовий цільовий рівень, рівний 7,5%.

Читайте також: КНР чекає зростання промвиробництва в 2012 р. на 10%, аналогічне зростання очікується і в 2013 р