ua en ru

При об'єднанні Держмитниці і ДПСУ профільні підрозділи повинні зберегти свій напрям, - Калетник

При об'єднанні Держмитниці і ДПСУ в Міністерство доходів і зборів профільні підрозділи повинні зберегти свій напрям. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив перший віце-спікер Верховної Ради Ігор Калетник

"Щодо ж центрального апарату ідея абсолютно правильна, оскільки, безперечно, низку підрозділів можна сьогодні об'єднати і отримати користь не тільки від наповнення бюджету, але і від спрощення дуже багатьох процедур для суб'єктів господарювання. Адже зникне подвійний контроль, буде одна служба аудиту (обмін даними налагоджений ще з минулого року), так що спочатку не приходитимуть з перевіркою митники, а потім податківці, або навпаки. Можна об'єднати і скоротити одні і ті ж підрозділи стягування податків, документального забезпечення. В рамках цього об'єднання, безперечно, значно зменшиться і число державних службовців, оскільки це логічно витікає з того, що ряд функцій не треба буде дублювати. Це вже фактично і робиться, скорочення майже на 5,5 тис. осіб відбудеться найближчим часом, відповідні рішення ухвалені", - сказав Калетник.

"Щодо ж профільних підрозділів, то вони повинні зберегти свій напрям і на рівні центрального апарату. Мова йде про підрозділи організації митного контролю, митної вартості, тарифного, нетарифного регулювання, експертних досліджень, боротьби з порушеннями митних правил. Оскільки це дуже специфічні напрями. Служба аналізу рисок в ДПСУ створювалася більше 15 років. Вона повністю побудована згідно з вимогами наших європейських колег і гармонізована з європейським законодавством", - також заявив перший віце-спікер.

Читайте також: При збільшенні доходів держбюджету не можна посилювати тиск на бізнес, - Калетник