ua en ru

При нормалізації ситуації з іпотекою ставка держкомпенсації буде скорочуватися, - учасник ринку

З нормалізацією ситуації на іпотечному ринку ставка державної компенсації за кредитом буде скорочуватися. Про це в ході круглого столу заявив голова правління Агентства з рефінансування житлових кредитів Сергій Волков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крім двох складових, якими є ставки на ринку депозитів і резервування на ризики, є ще необхідне утримання мережі, собівартість банківських операцій і, власне кажучи, прибуток самого банку. На мій погляд, перше, що вплине на зниження ставок кредитування - це заходи, спрямовані на зниження ризиків банків кредиторів", - сказав Волков.

За його словами, 13% погашення ставки кредиту за програмою "Доступне житло" це дуже багато.
"Сотні об'єктів не добудовані, щоб їх закінчити, будівельну продукцію потрібно продати. А оживити платоспроможний попит на житло без іпотечного кредитування не можливо. Тому уряд і йде на такі заходи, щоб підняти платоспроможний попит населення. Я впевнений, що з нормалізацією ситуації на ринку, яка неминуче буде, така компенсація буде скорочуватися, але вона залишиться", - заявив Волков.

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд заявив, що на 14 червня 2012 р. в Україні укладено 40 договорів за програмою "Доступне житло".