ua en ru

При Кабміні буде створено спеціальну громадську раду із захисту прав дітей, - Янукович

При Кабінеті міністрів України буде створено спеціальну громадську раду із захисту прав дітей. Про це в ході Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей заявив президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я як глава держави відреагую на всі виступи ... будуть підготовлені відповідні розпорядження, Укази президента, в тому числі про посилення ролі громадських організацій у вирішенні цього питання (щодо захисту прав дітей). Ми створимо спеціальний громадську раду. Я вже дав таке доручення ... щоб з Кабміном, Міністерством соцполітики був відпрацьований такий документ ... І ми дамо права цієї організації право законодавчої ініціативи в підготовці документів, а потім справа за депутатами ", - повідомив він.
Президент також пообіцяв, що "ми поміняємо структуру державного управління ... щоб вона була ефективною в цьому питанні", - додав він.
Глава держави дав доручення виконавчим і правоохоронним органам, місцевим органам влади провести ревізію забезпечення прав дитини для оптимізації цього процесу.