ua en ru

Президенти Сербії та України висловили задоволення святкуванням 1025-річчя Хрещення Русі

Президенти України Віктор Янукович і Президент Сербії Томіслав Ніколіч висловили задоволення святкуванням 1025-річчя Хрещення Русі. Про це вони заявили під час сьогоднішньої зустрічі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це безпрецедентний випадок в історії України, коли ми святкуємо 1025 років Хрещення Русі. Це той випадок, який зібрав сьогодні всіх православних ієрархів і багатьох президентів православних країн. Я вам дуже вдячний, що ви приїхали і підтримали сьогодні цей молебень своєю присутністю ... який був біля пам'ятника Володимиру Хрестителю", - зазначив Янукович.

У свою чергу глава сербської держави подякував Януковичу за запрошення, зазначивши, що це свято "знаходиться в серцях кожного з нас".

"Для нас була велика честь бачити стільки патріархів, президентів і митрополитів в одному місці... Сьогодні зібралися великі друзі і це не тільки пов'язано з християнством і православ'ям, але завжди існує велика зв'язок між нами", - зазначив глава польської держави.

Також він підкреслив, що ця подія була ще більш значущим для сербської делегації, оскільки молебень проходив на мові, на якому він служиться і в Сербії: "Мені також дуже приємно, що був присутній і сербський патріарх Веремій та двоє владик".