ua en ru

Президенту не варто вести боротьбу з Ляшком, - політолог

Президенту України Петру Порошенку не варто вести боротьбу з народним депутатом Олегом Ляшком. Про це заявив політолог Володимир Цибулько.

"Петро Порошенко, очевидно, під тиском зовнішніх обставин, змушений був розширити коло опозиціонерів для себе - адже з виходом РПЛ з коаліції тепер вже відверто більшості доведеться користуватися голосами Опоблоку", - заявив він.

За словами політолога, "коаліція кількома голосуваннями без участі РПЛ через відставку Зайчука і Вощевського продемонструвала свою анемічність, тому варто, напевно, повернутися до ідеї перезавантаження нинішньої більшості на більш критичних засадах", адже коаліційна угода, як здавалося, писалася цією більшістю не для того, щоб її виконувати. Експерт вважає, що партнерам по більшості не потрібно штовхати Президента Порошенка на боротьбу з Ляшком.

"Ляшко - точно не ворог державі і Президенту. Державі більше шкодить війна, похідна не тільки від війни бідність, і непокаране зло. А зло зараз - відсутність вироків за злочини проти людяності на Майдані, тому поки що це зло не покаране, будь-який випад з боку Президента проти союзників по Майдану сприймається і буде сприйматися негативно", - упевнений експерт.

Між тим Цибулько додав, що зараз Олег Ляшко стає лідером для патріотичних опозиційних сил.

"Після роздертого на частини ВО "Свобода", після виходу з коаліції і арешту Мосійчука Ляшко стає лідером правої опозиції, а отже потенційно викликає вогонь на себе. Правий спектр щільності політпроектів більш завантажений, ніж центр Пекіна людьми, тому атака з боку Президента на Ляшка може завершитися несподіваним результатом для обох", - підсумував політолог.