ua en ru

Президентський законопроект про антикорупційний суд можуть ухвалити вже в четвер, - джерело

Президентський законопроект про антикорупційний суд можуть ухвалити вже в четвер, - джерело Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Нардепи мають намір відкликати депутатський проект 21 грудня

Законопроект про антикорупційний суд президента України Петра Порошенка можуть ухвалити вже у четвер, 21 грудня 2017 року, у першому читанні. Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП).

"Говорилося, що стовідсотково відкликаємо депутатський проект в четвер і голосуємо в першому читанні президентський", - передає джерело розмову на засіданні фракції БПП у понеділок ввечері.

Однак ніяких рішень фракція не приймала, оскільки на засідання з'явилося досить мало депутатів.

Нагадаємо, раніше голова парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов також заявив про можливий розгляд у четвер нового проекту закону "Про антикорупційний суд", який підготовлено президентом.

"Президент України готовий подати в парламент законопроект про Антикорупційний суд. Тому ми наполягаємо на відкликанні законопроекту № 6011" Про антикорупційний суд", який блокує внесення оновленої ініціативи, затягуючи процес створення Антикорупційного суду. Ми пропонуємо зробити це в четвер, коли в парламенті присутні більше всього народних депутатів ", - заявив Герасимов.

Варто відзначити, що створення антикорупційного суду є однією з вимог західних партнерів України, зокрема - Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).