ua en ru

Рада на цьому тижні може розглянути президентський законопроект про антикорупційне суді

Рада на цьому тижні може розглянути президентський законопроект про антикорупційне суді Фото: Артур Герасимов (УНІАН)

Законопроект блокує внесення оновленої ініціативи, затягуючи процес створення суду

Президент України Петро Порошенко готовий подати у Верховну Раду законопроект про Антикорупційне суді на цьому тижні. Про це заявив голова фракції "Блока Петра Порошенка" Артур Герасимов на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і голів комітетів, передає прес-служба БПП.

Повідомляється, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада може розглянути новий проект закону "Про антикорупційне суді", підготовлений Порошенко.

"Президент України готовий подати в парламент законопроект про Антикорупційне суді. Тому ми наполягаємо на відкликання законопроекту № 6011 "Про антикорупційне суді", який блокує внесення оновленої ініціативи, затягуючи процес створення Антикорупційного суду. Ми пропонуємо зробити це в четвер, коли в парламенті присутні найбільше народних депутатів", - заявив Герасимов.

За словами Герасимова, фракція також наполягає на розгляді на цьому пленарному тижні президентських законопроектів № 6674 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги", і № 6675 "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги " Зазначено, що законопроекти скасовують електронне декларування для представників громадських організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко внесе у Верховну Раду України проект закону про військовому суді, який є частиною судової реформи.