ua en ru

Президентом Американської торговельної палати призначено Андрія Гундера

Президентом Американської торговельної палати призначено Андрія Гундера

Американська торговельна палата в Україні (ACC) оголосила про призначення Андрія Гундера (на фото) на посаду президента організації. Про це повідомили у прес-службі палати.

Гундер офіційно приступить до виконання обов'язків 15 квітня 2015 р.

Уродженець Лондона, він протягом двох останніх десятиліть здобув репутацію провідного експерта з питань зв'язків із громадськістю та органами державної влади в Україні. Має широкий досвід роботи в бізнесі в Україні, зокрема, на керівних позиціях у GlaxoSmithKline і UMC (зараз - МТС Україна).

Громадянин Великої Британії Гундер із 2010 року очолював Український інститут у Лондоні і постійно виступав експертом з українського питання у світових ЗМІ.

Гундер замінить на посаді Тарас Качка, який тимчасово виконував обов'язки президента палати з листопада 2014 року і продовжить діяльність в організації на посаді віце-президента з питань стратегічного розвитку.

Гундер заснував і керував діяльністю Лондонського представництва української юридичної компанії Magisters і, пізніше, Sayenko Kharenko, де очолював практику зв'язків з державними органами. Згадані українські юридичні компанії в Лондоні служили провідником для міжнародних інвесторів в економіку України. Вільно володіє англійською, українською, російською та італійською мовами. Одружений і має двох синів.

Нагадаємо, в січні 2014 р. президентом Американської торговельної палати в Україні був призначений Бернард Кейсі.