ua en ru

У президента вимагають прискорити розгляд змін до Конституції у комітеті

У президента вимагають прискорити розгляд змін до Конституції у комітеті Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

У понеділок завершився строк подачі альтернативних законопроектів до документу

Парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя має розглянути проект внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України у Європейський союз та НАТО у середу, 19 вересня. Про це під час погоджувальної наради повідомила представник президента України у Верховній раді, народний депутат Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценко, Порошенко закликає комітет не зволікати з розглядом проекту закону.

"17 вересня завершився період внесення альтернативних законопроектів до Конституції стосовно продовження курсу на членство в НАТО та ЄС. Тому президент просить комітет правової політики не зволікати і у середу розглянути зміни до Конституції", - повідомила парламентар.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій заявив, що головними питання поточного пленарного тижня у парламенті буде внесення змін до Конституції України в частині закріплення курсу України до НАТО та ЄС, а також зняття депутатської недоторканості.

Як писало РБК-Україна раніше, голова комітету Ради у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко заявила, що ВР планує проголосувати в першому читанні за президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції у частині закріплення курсу України на членство в НАТО і Євросоюз 20 вересня. За словами депутата, законопроект уже пройшов кілька комітетів.