ua en ru

У президента вимагають від Ради розглянути законопроект про держзакупівлі

У президента вимагають від Ради розглянути законопроект про держзакупівлі Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

У Раді мають розглянути і законопроект № 8157 "Про національне бюро фінансової безпеки України"

Президент України Петро Порошенко наполягає на розгляді у парламенті законопроекту № 8265 "Про публічні закупівлі" та законопроекту "Про національне бюро фінансової безпеки". Про це заявила представник президента України у Верховній раді, нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект 8265: головна мета законопроекту – зберегти позитивні положення діючого закону. В той же час комплексно удосконалити процедуру публічних закупівель", - заявила Луценко.

Також, за її словами, у Раді мають розглянути законопроект № 8157 "Про національне бюро фінансової безпеки України".

"Потребує прискореного розгляду профільним комітетом та розглядом у залі парламенту визначений президентом як невідкладний законопроект "Про національне бюро фінансової безпеки України", спрямований на створення організаційно-правових засад діяльності національного бюро фінансової безпеки...", - додала вона.

Луценко наголосила, що законопроект про нацбюро фінансової безпеки комітет має розглянути у середу, а в четверг його буде запропоновано до включення до порядку денного.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко пропонує ВР стимулювати підвищення конкуренції у сфері державних закупівель. Про це свідчить текст законопроекту №8265, опублікований на сайті парламенту.