ua en ru

У Президента Польщі виступають за відставку парламенту

У Президента Польщі виступають за відставку парламенту Фото: Анджей Дуда

Уряду Єви Копач не вдалося побудувати довіру суспільства

Уряд Польщі вичерпав свої можливості і має піти у відставку. Про це заявив радник Президента Польщі Анджея Дуди Кшиштоф Щерский в ефірі RMF FM.

"Ми говоримо про нинішню владу. Цей уряд вичерпав свої можливості. Перш за все потрібна відставка уряду Єви Копач. Кожен день її роботи в уряді - це нові загрози для країни", - сказав Щерский.

Він також зазначив, що у випадку, якщо уряд не буде діяти в рамках закону і правосуддя, то Президент Дуда повинен буде пояснити, що головне завдання - будувати довіру суспільства.

"Найважливіша цінність у суспільному житті - завоювати довіру суспільства. Уряд повинен будувати цю довіру. Але він не виконує цього", - додав він.

Нагадаємо, нещодавно спікер Сейму Польщі Радослав Сікорський і троє міністрів уряду - охорони здоров'я Бартош Арлуковіч, державної скарбниці Влодзімеж Карпінський та спорту Анджей Бернат пішли у відставку. Догляд пов'язаний з оприлюдненням матеріалів розслідування "касетного скандалу" - нелегальних записів розмов польських чиновників в одному з варшавських ресторанів.