ua en ru

Президент Південної Осетії: Всі подальші дії Джіоєвой будуть незаконні

Всі подальші дії екс-кандидата в президенти республіки Алли Джіоєвой будуть незаконні після того, як Верховний суд Південної Осетії визнав законним скасування підсумків президентських виборів, заявив чинний Президент Едуард Кокойти, повідомляє BBC.
"Ми готові далі продовжувати діалог з опозицією, ми не дозволимо, щоб вдавалися до подібних дій (обстріл квартири генпрокурора). Ніяким самопроголошеним структурам не дозволимо дестабілізувати ситуацію в республіці", - сказав Кокойти.
У Цхінвалі в ніч на 6 грудня обстріляли квартиру генпрокурора Південної Осетії Таймураза Хугаєва.
Едуард Кокойти також підтвердив, що вибори президента відбудуться у самопроголошеній Республіці 25 березня 2012 року.

Раніше повідомлялося, що Джиоєва має намір зібрати свою Держраду, де може бути ухвалене рішення про її політичний притулок у Росії.

Нагадаємо, 1 грудня 2011 р. Верховний суд Південної Осетії зареєстрував скаргу прихильників Джіоєвої на судове рішення від 29 листопада 2011 р., за яким другий тур президентських виборів в республіці був визнаний недійсним. Згідно з опублікованими даними Центральної виборчої комісії, перемогу на виборах здобула саме Джіоєва. Нові вибори призначені на 25 березня 2012 р., при цьому, згідно з судовим рішенням, Джіоєва не зможе взяти участь в нових виборах. Джіоєва, не погодившись з рішенням Верховного суду, оголосила себе Президентом Південної Осетії, а її прихильники проводять акції протесту в центрі Цхінвала, вимагаючи визнати перемогу свого кандидата. 3 грудня 2011 р. прихильники Джіоєвої озвучили свої основні вимоги: визнання підсумків президентських виборів, відставка чинного Президента, генпрокурора і голови Верховного суду та звільнення політв'язнів. Крім того, прихильники Джіоєвої призначили її інавгурацію в якості Президента Південної Осетії на 10 грудня 2011 р.