ua en ru

Президент Віктор Янукович відкрив елеватор UkrLandFarming

Президент України Віктор Янукович відкрив в Сумській області третю чергу найбільшого в Європі елеватора, який побудувала компанія UkrLandFarming . Цей об'єкт є одним із семи елеваторних комплексів найбільшого в Євразії агрохолдингу UkrLandFarming підприємця Олега Бахматюка.

"Будемо чекати врожаю, щоб комплекс запрацював", - цитує главу держави його прес-служба.
За словами Бахматюка, будівництво елеватора стало частиною масштабної інвестиційної програми UkrLandFarming, спрямованої на розвиток і модернізацію зернової інфраструктури.

"Елеватор в смт Степанівка Сумської області є не тільки найбільшим, але і самим високотехнологічним і високопродуктивним в Європі. При цьому ємкості одночасного зберігання, вироблені Grain Systems Inc і Chief Industries (США) і зовсім є найбільшими в світі. Сумарна річна потужність одночасного зберігання зернових на комплексі становить 500 тис. т, 180 тис. з яких були додані в 2013 році. Потужність по прийманню та переробці перевищує 1 млн. т зерна на рік", - зазначив Бахматюк. Всього ж елеваторний парк компанії налічує 7 комплексів і 146 горизонтальних зерносховищ із загальним обсягом одноразового зберігання 1,634 тис. тонн.

За словами підприємця, наявність такого потужного сучасного елеваторного комплексу дозволяє підприємствам області знизити втрати врожаю внаслідок низького рівня зернової інфраструктури. І зменшує витрати на адміністрування та контроль запасів за рахунок можливості централізованого зберігання зерна у тому числі і для потреб Аграрного фонду України.

"Загальні інвестиції в проект склали більше 130 млн доларів, створені нові робочі місця з високим рівнем середньої заробітної плати", - додав Бахматюк.

UkrLandFarming - найбільший в Євразії агрохолдинг, є одним з найбільших в країні виробників зернових, технічних і кормових культур. Компанія також займає перше місце в Україні по виробництву натуральних яєць та яєчних продуктів , а також друге місце в світі за кількістю курей-несучок. Крім того, компанія також займає друге місце в країні з виробництва цукру, є провідним дистриб'ютором сільськогосподарської сировини і матеріалів, а також провідним виробником насіння в Україні.

Президент Віктор Янукович відкрив елеватор UkrLandFarming