ua en ru

Президент Венесуели скасував продовольчі картки

Президент Венесуели Ніколас Мадуро видав указ про скасування продовольчих карток в провінції Сулія, які були введені в якості експерименту для боротьби з дефіцитом, передає ВВС.

Експеримент, який планувався в 65 супермаркетах м. Маракайбо - головного міста штату, поширював карткову систему на рис, борошно, олія, молоко, туалетний папір і зубну пасту. На одну сім'ю одна людина могла б купити тільки 20 продуктів щоденного користування на тиждень.

Опозиція пов'язує дефіцит продуктів з жорстким держконтролем економіки і критикує невідповідність виробництва потребам споживачів.

Мадуро розпорядився, щоб армія Венесуели вела моніторинг супермаркетів. Картки, за словами Президента, скасовуються негайно. Він зазначив, що відповіддю на дефіцит має стати зростання виробництва.

Система державного контролю продажу базових продуктів - борошна, рису, цукру - часом призводить до того, що споживачі скуповують їх у величезних кількостях, а потім перепродують дорожче.

Інфляція у Венесуелі досягла в квітні 2013 29,4%, дефіцит імпортованих продуктів харчування став одним з наймасштабніших за останні чотири роки.

Читайте також: Президент Венесуели закликав створювати "загони робітничого ополчення"