ua en ru

Президент Венесуели Чавес помер 4 дні тому, - екс-посол Панами

Колишній посол Панами в Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив, що Президент Венесуели Уго Чавес помер чотири дні тому, передає CNN.

За словами панамського дипломата, який посилається на джерела в уряді Венесуели, 30 грудня 2012 р. на Кубі було оголошено, що мозок Чавеса мертвий і що в такому стані Президент Венесуели був повернутий на батьківщину.

В підтвердження або спростування своїх слів Кочес вимагає у влади Венесуели показати Чавеса. Кочес стверджує також, що дочки Чавеса просили відключити його від апарату штучного дихання.

Міністерство закордонних справ Венесуели не підтверджує цю версію, кажучи, що вона суперечить фактам медичної допомоги, яку в даний час отримує Президент Венесуели.

Чавес неодноразово стверджував, що Організація американських держав (ОАД) управляється Вашингтоном і що необхідно створити новий орган для країн Латинської Америки і Карибських островів. Паралельною ОАД організацією стала створена у 2011 р. Спільнота країн Латинської Америки і Карибського басейну (CELAC). У січні ц.р. його очолив кубинський лідер Рауль Кастро.

Нагадаємо, опозиція Венесуели активно використовує інформацію про хворобу Чавеса, який переніс четверту операцію з видалення ракової пухлини, для визнання його нездатним виконувати обов'язки глави держави.

Читайте також: Уго Чавес повернувся до Венесуели (фото, відео)