ua en ru

Президент затвердив ратифікацію угоди з Японією про надання Україні кредиту на 97,9 млн дол

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії щодо кредитної угоди про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва".

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії щодо кредитної угоди про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва". Про це повідомила перс-служба Президента України.

Згідно з угодою, кредит в японських ієнах у розмірі до 10 млрд ієн (97,9 млн дол.) буде наданий уряду України Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) як кредит на політику розвитку економічних реформ згідно з відповідними законами та нормативними актами Японії з метою підтримки уряду України у його програмі реформ в рамках програми дій Кабінету міністрів України.

Згідно з угодою, термін погашення - 20 років (14 років після пільгового періоду у 6 років); процентна ставка складає 0,95%. Період виплати складатиме 3 роки після дати набрання чинності зазначеної кредитної угоди. Період виплати може бути продовжений за згодою відповідних органів двох урядів.

"Кредит буде надано для покриття бюджетних витрат, які здійснюватимуться компетентними органами уряду України з метою підтримки реалізації програми реформування, за винятком витрат на товари, які будуть зазначені у списку, взаємно узгодженому між зацікавленими органами двох урядів", - йдеться в угоді.

Нагадаємо, народні депутати ратифікували цю угоду 12 серпня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 292 нардепи.