ua en ru

Президент України прибув з державним візитом у КНР

Президент України Віктор Янукович прибув в Китайську Народну Республіку з державним візитом, який розпочався в місті Сіань (провінція Шеньсі). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Януковича зустрічали в аеропорту представники урядів КНР і України в 23:00 за місцевим часом.

Протягом державного візиту, який запланований на 3-6 грудня, Віктор Янукович відвідає Сіань і Пекін, де візьме участь у ряді зустрічей і підписання двосторонніх документів.

Нагадаємо, візит Глави Української держави здійснюється на виконання двосторонніх домовленостей, досягнутих на найвищому рівні у рамках Саміту з питань ядерної безпеки 26-27 березня 2012 року, р. Сеул, Республіка Корея), а також на запрошення Голови КНР Сі Цзіньпіна.

Програмою державного візиту передбачаються, зокрема, переговори Президента України Віктора Януковича з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном у вузькому та розширеному форматах, зустрічі з керівництвом уряду та парламенту країни. Також планується відвідання Главою Української держави провінції Шеньсі і його виступ на бізнес-форумі за участю представників ділових кіл України та Китаю.

Першочергову увагу в ході переговорів на вищому рівні буде приділено питанням практичної реалізації та перспектив розвитку українсько-китайського співробітництва, насамперед у торговельно-економічній, інвестиційній, фінансово-кредитної, енергетичної, аграрної та науково-технічній сферах.

За результатами візиту сторони мають намір підписати близько двадцяти документів, спрямованих на поглиблення відносин стратегічного партнерства між Україною та Китаєм і розширення двосторонньої взаємодії, зокрема в політичній, енергетичній, авіабудівній, аграрної, гуманітарній та інших сферах.