ua en ru

Президент Туреччини затвердив новий склад уряду

Президент Туреччини Абдулла Гюль затвердив новий склад кабінету міністрів країни, запропонований прем'єр-міністром Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає Reuters.

Зміни торкнулися 10 урядових відомств, включаючи ті, глави яких раніше подали у відставку у зв'язку з антикорупційним скандалом.

На посаду міністра внутрішніх справ призначено Эфкан Ала, міністра економіки - Ніхат Зейбекчи, міністра юстиції - Бекір Боздах, який раніше обіймав посаду віце-прем'єра. Посаду заступника голови уряду, у свою чергу, зайняв Эмруллаху Ишлеру. Новим міністром зв'язків з Європейським союзом призначений Мевлут Кавусоглу.

Напередодні у відставку подали міністр з охорони навколишнього середовища та урбанізації Ердоган Байрактар, глава МВС Туреччини Муаммар Гюлер і міністр економіки Зафер Чаглаян. До цього в ході розслідування справи про корупцію в урядових колах були затримані сини чиновників.

У результаті спецоперації, проведеної 18 грудня ц.р. в Стамбулі і Анкарі, було затримано 52 особи, у тому числі бізнесмени і сини деяких міністрів. Бізнесменів затримали за звинуваченнями в корупції, контрабанді і реалізації наркотичних засобів. Ердоган назвав розслідування проти міністрів змовою з дискредитації його уряду.

Кілька високопоставлених співробітників МВС, які керували затриманнями, вже позбулися своїх постів і були звільнені з органів.