ua en ru

Президент Туреччини звинуватив Сполучені Штати у фінансуванні бойовиків ІДІЛ в Сирії

Президент Туреччини звинуватив Сполучені Штати у фінансуванні бойовиків ІДІЛ в Сирії Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

За словами Эрдонана, США не виконують своїх обіцянок

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Сполучені Штати Америки (США) у фінансуванні бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) в Сирії. Про це повідомляє Sabah.

"Африн дуже важливий для нас. Нам потрібно очистити Африн від терористичної організації PYD. Америка, на превелике розчарування, відклала більшу частину своїх обіцянок з самого початку сирійського кризи. Ми не хочемо продовження такої гри в Африні. Проблема, яку ми могли б запросто вирішити, затягується через наполегливість США", - заявив Ердоган.

За його словами, зі зміною президента ситуація мало змінилася. Президент Туреччини вважає, що попередня адміністрація під керівництвом Барака Обами не виконувала обіцянки щодо координації дій у Раці, Дейр-ез-Зорі та інших містах Сирії.

"Боротьба з ІДІЛ - це тільки слова. Що ви зробили? Ви заплатили ІДІЛ багато грошей. Мої солдати вели героїчну боротьбу. Ця територія в 2 тис. кв. була очищена від ІДІЛ. Ми знаємо про сценарії США. Альянс - це щось інше", - резюмував Ердоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Реджеп Ердоган пропонує Росії і США вивести військовий контингент з території Сирії.