ua en ru

Президент Сумського НВО ім. Фрунзе заявляє, що його не пускають на завод через конфлікт акціонерів

Президент ПАТ "Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе" Володимир Лук'яненко заявляє, що його не пускають на завод через конфлікт акціонерів. Про це він заявив під час прес-конференції в прес-центрі "RegioNews-Суми".

За словами Лук'яненко, власник основного пакету акцій підприємства - російський олігарх Костянтин Григоришин - та керівництво заводу, призначене ним на посади, за останні 1,5 роки "обікрали" заводчан на 70-80 млн дол.

"Виведено увесь прибуток, виведено обігові кошти підприємства. Керівництво не соромиться відправляти людей у неоплачувані відпустки, платити мінімальну зарплату", - заявив Лук'яненко.

За його словами, нині його навіть не пускають на територію заводу, не даючи можливості втрутитися в ситуацію.

"Усі терміни замовлень для "Газпрому", Туркменістану, Узбекистану зриваються на рік чи півтора. Надходять аванси, гроші крутяться, і лише наприкінці терміну виконання замовлення починають дозовано видаватися виробництву", - зазначив президент ПАТ.

Крім того, за словами Лук'яненко, керівництво заводу встановлює завищені ціни на виконання замовлень, через що втрачає клієнтів та ринки збуту.

"Узбекистан оголосив великий тендер на поставку компресорної станції. Фахівці-менеджери, які зараз працюють на заводі, назвали ціну - 150 млн дол. Це при тому, що проектна вартість складає 80-90 млн. У підсумку замовлення віддали Казанському авіаційному заводу, яке займається ремонтом та заміною турбін для таких станцій. Вони виконали роботу за 110 млн дол.", - повідомив Лук'яненко.

Він підкреслив, що про ситуацію, що склалася на заводі, повністю поінформований Президент України Віктор Янукович.

"Під час візиту до Сум Президент пообіцяв особисто розібратися у найкоротший термін", - заявив Лук'яненко.
Основні пакети акцій ПАТ "Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе" належать двом групам акціонерів - групі Костянтина Григоришина та групі Вадима Новинського і Володимира Лук'яненка. В останніх на 1% менше акцій. У 2014 році, як повідомив Лук'яненко, за наявною домовленістю між групами акціонерів має наступити паритет.

Читайте також: "Смарт-Холдинг" очікує на детальний звіт про діяльність Сумського НВО ім. Фрунзе