ua en ru

Президент Сербії закликав до вирішення дипконфлікта у відносинах з Україною

Президент Сербії закликав до вирішення дипконфлікта у відносинах з Україною Фото: Олександр Вучич (predsednik.rs)

Вучич закликав "знизити градус напруги в сербсько-українських відносинах

Президент Сербії Олександр Вучич закликав до вирішення дипломатичного конфлікту у відносинах з Україною. Про це повідомляє Novosti.rs.

"Вучич заявив, що важливо "знизити градус" напруги у відносинах між Сербією та Україною і продовжувати розвивати дружні відносини двох країн", - йдеться в повідомленні.

Згідно інфорамаціі видання, Вучич сподівається на вирішення конфлікту якомога швидше. За його словами, українці доброзичливо ставляться до сербів, як і серби до українців.

"Важливо заспокоїтися і продовжити розвивати дружні відносини, і якщо у мене буде така можливість, я зроблю все, що в моїх силах", - підкреслив сербський президент.

Зазначимо, причиною дипконфлікту стали різкі заяви українського посла Олександра Олександровича, який назвав Сербію інструментом в руках Росії. Белград пригрозив оголосити персоною нон грата українського дипломата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший заступник прем'єр-міністра і міністр закордонних справ Івіца Дачич запросив посла Сербії в Україні Раді Булатовича обговорити поточні питання відносин з Україною.