ua en ru

Президент Сербії в черговий раз виключив визнання Косова

Президент Сербії в черговий раз виключив визнання Косова Фото: Олександр Вучич (predsednik.rs)

Вучич виключив визнання Косова шляхом "приниження" Сербії

Президент Сербії Олександр Вучич виключає визнання незалежності Косова. Про це він заявив у п'ятницю в бесіді з журналістами, передає "Радіо Свобода".

Вучич підкреслив, що готовий вести діалог з Косово по істотним і змістовним питанням. Він також додав, що не існує сили, яка б змусила Сербію визнати Косово.

"...ніколи не буду відкритий для приниження Сербії, визнання Косова, щоб Сербія при цьому не отримала нічого. Цього кіно ви не побачите", - зазначив Вучич.

Нагадаємо, раніше Вучич заявляв, що прагне до компромісу з Косово.

"Ми хочемо бути частиною Європейського союзу, косовські албанці прагнуть до безвізового режиму з ЄС. Треба зрозуміти, що нам потрібно жити разом, нам потрібно жити поруч один з одним", - зазначив він.

Відзначимо, до цього глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні підкреслила, що Європейський союз сподівається, що Косово і Сербія укладуть угоду щодо обміну територіями до травня 2019 року. Вона також додала, що крім обміну територіями між Косово і Сербією угода може включати визнання незалежності Пріштіни з боку Белграда.