ua en ru

Президент РФ підписав ратифікацію угоди з Францією про військовий транзит до Афганістану

Президент Росії Дмитро Медведєв, як повідомляє його прес-служба, підписав федеральний закон "Про ратифікацію угоди між урядом Російської Федерації і урядом Французької Республіки про транзит військового майна і персоналу через територію Російської Федерації у зв'язку з участю Збройних сил Французької Республіки в зусиллях по стабілізації і відновленню Перехідної Ісламської Держави Афганістан", прийнятий Державною думою 10 грудня 2010 і схвалений Радою Федерації 15 грудня 2010 р., повідомляє РБК.

Угода з Францією було підписано 7 жовтня 2004 р. у м. Москві строком на один рік з правом автоматичного продовження, якщо жодна зі сторін не заявить письмово про зворотне.

Згідно з документом, транзитна авіаперевезення французьких озброєнь, військової техніки і майна над територією РФ буде здійснюватися при обов'язковій проміжної посадки без справляння митних зборів, податків і зборів за митне оформлення.

Без посадки може здійснюватися лише транзит повітряних суден, які переміщують французький персонал з особистою зброєю та індивідуальними засобами захисту та екіпіровки, йдеться в угоді. У свою чергу, безпосадочний транзитне перевезення запасних частин, колективних засобів захисту від зброї масового ураження, засобів профілактики та лікування наслідків його застосування, а також спеціального тилового обладнання може проводитися тільки при отриманні окремого дозволу з боку РФ.

При цьому для транзиту потрібно одержання генерального дозволу строком на 12 місяців з правом продовження на черговий термін, якщо умови польотів не змінилися. У надзвичайних випадках може видаватися разовий дозвіл, йдеться в документі. Також встановлюється, що дозвіл на проліт видається на запит протягом 48 годин.