ua en ru

Порошенко доручив Шокіну контролювати хід розслідування подій біля ВР

Порошенко доручив Шокіну контролювати хід розслідування подій біля ВР Фото: Генпрокурор Віктор Шокін

За дорученням Президента генпрокурор взяв під особистий контроль координацію розслідування

Генеральний прокурор України Віктор Шокін за дорученням Президента України взяв під особистий контроль хід і координацію досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у зв'язку з подіями, які відбулися 31 серпня під час проведення мітингу біля будівлі Верховної Ради України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Також я вважаю, що є ознаки злочину статті 255 Кримінального кодексу України - це створення злочинної організації", - зазначив Шокін.

Відзначимо, в даний час затриманим оголошують про підозру, після чого до суду будуть направлені клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, в порядку ст. 208 КПК України затримано 18 осіб. У одного із затриманих вилучено предмет, схожий на гранату РГО, а також чека від гранати.

Раніше, 31 серпня під час проведення мітингу біля Верховної Ради відбулося зіткнення з працівниками правоохоронних органів, під час якого мітингувальники застосували фізичну силу і вибуховий пристрій, а саме ручну оборонну гранату РГО з осколковими елементами.