ua en ru

Президент Польщі розраховує на конкретні кроки України в питанні ексгумацій

Президент Польщі розраховує на конкретні кроки України в питанні ексгумацій Фото: Анджей Дуда (flickr.com/kancelariaprezydentarp)

У канцелярії Дуди розповіли про очікування польської сторони в питанні ексгумацій

Президент Польщі Анджей Дуда розраховує на конкретні кроки Києва в питанні ексгумацій останків поляків, які загинули в ході війн та конфліктів на території України. Про це заявив представник канцелярії президента Польщі Павєл Муха, передає "Польське радіо".

За словами Мухи, Дуда розраховує на конкретні кроки від української сторони у відповідності з домовленостями з президентом Петром Порошенком.

"Ми віримо, що цю заяву, слова пана президента, а також заяву канцелярії президента, буде помічено, прийнято українською стороною і, звичайно, ми звертаємо на це увагу наших українських партнерів", - підкреслив він.

Він також зазначив, що недавній візит Дуди до Литви дав позитивний результат і поліпшив відносини між країнами.

"Польсько-український діалог також потрібно проводити виважено і розсудливо. Однак ми займаємо однозначну позицію, якщо вважаємо, що деякі речі не виконуються належним чином", - додав Муха.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща очікує скасування Україною мораторію на ексгумацію польських поховань. На думку глави польського МЗС Яцека Чапутовича, у розрізі польсько-українських відносин є різні інтерпретації історичних подій з обох сторін, а також проблема мораторію на пошук, ексгумацію і вшанування громадян Польщі, які загинули на території України.