ua en ru

Президент Польщі відмовився від власного законопроекту про Верховний суд

Президент Польщі відмовився від власного законопроекту про Верховний суд Фото: Анджей Дуда (twitter.com/andriyparubiy)

Дуда не знайшов підтримки серед парламентських фракцій

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився від власного законопроекту про Верховний суд, не знайшовши підтримки серед парламентських фракцій. Про це повідомляє DW.

"Дуда представив у понеділок, 25 вересня 2017 року, свій варіант реформи судової системи і відповідних змін в конституцію країни, однак згодом у той же день заявив, що відмовляється від внесення цих пропозицій у парламент", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, президент Польщі запропонував, щоб вплив глави держави на судову систему було посилено. Зокрема, йому повинно було надаватися право призначати членів ради Національного судового у разі, якщо парламент не зміг це зробити протягом 60 днів.

Так, призначення членів ради, згідно з пропозиціями Дуди, має відбуватися голосами 60% депутатів парламенту. Крім того, президент Польщі запропонував надати йому право вирішувати, чи зможуть члени Верховного суду країни перебувати на посадах після досягнення ними пенсійного віку у 65 років.

Зазначається, що цим же ввечері в понеділок, після зустрічі з лідерами парламентських фракцій глава Польщі заявив, що відмовляється від своїх пропозицій.

"Шансів на ухвалення цих змін немає", - заявив Дуда.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда представив власні законопроекти про Верховному суді і Державному раді судочинства