ua en ru

Президент призначив нового члена Ради НБУ

Президент призначив нового члена Ради НБУ Фото: Микола Каленський (УНІАН)

Ним став директор Центрального сховища банку

Президент України Петро Порошенко призначив Миколу Каленського новим членом Ради Національного банку України. Про це йдеться в указі президента №102 від 17 квітня 2018 року.

Згідно з документом, Каленський призначений Рада строком на 5 років. Раніше він обіймав посаду директора Центрального сховища головного банку країни.

Микола Каленський має значний досвід роботи у фінансовій і управлінській сфері. Його трудовий стаж становить більше сорока років.

З 2011 року він працює в системі Національного банку України: першим заступником начальника Головного управління Національного банку України по Києву і Київській області (2011 - 2014 роки), начальником Головного управління Національного банку України по Києву і Київській області (2014 - 2016 роки).

До приходу в Національний банк України Микола Каленський, зокрема, працював начальником Контрольно-ревізійного управління в Житомирській області; заступником міністра фінансів України - начальником Головного контрольно-ревізійного управління України; Державним секретарем Міністерства фінансів України; Головою Державної митної служби України; першим заступником Керівника Апарату Верховної Ради України

У 1980 році він закінчив Тернопільський державний економічний університет за спеціальністю "Фінанси і кредит". Кандидат економічних наук. Заслужений економіст України.

Нагадаємо, раніше Рада НБУ схвалила призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України. У парламенті за це призначення проголосували більшість народних депутатів.