ua en ru

Президент наполягає на розгляді законопроекту про Вищу раду правосуддя на цьому тижні

Президент наполягає на розгляді законопроекту про Вищу раду правосуддя на цьому тижні Фото: Артур Герасимов

Окрім того, парламент має розглянути питання щодо державної служби

Протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада має розглянути проект закону "Про Вищу раду правосуддя". Про це сьогодні під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента у ВРУ Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президентом України внесено на розгляд парламенту проекти законів України "Про Вищу раду правосуддя" (№5180) та "Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів (№5181)", - заявив Герасимов.

Він зазначив, що відповідні законопроекти потребують опрацювання комітетами та розгляду у залі парламенту.

"Також на цьому тижні необхідно розглянути пропозиції президента України до законів України про внесення змін до додатків №3 та №7 до закону України про державний бюджет України на 2016 рік №4024 та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків №1076", - додав Герасимов.

Крім того, за його словами, потребують включення до розкладу засідань ВРУ визначені президентом, як невідкладні законопроекти №3549-1, №3643 та №3645 щодо електронних комунікацій. Також представник президента наголосив на необхідності розгляду на поточному пленарному тижні законопроекту №4370-1 щодо врегулювання окремих питань проходження державної служби.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації президента України висловили сподівання, що парламент розгляне законопроект про Вищу раду правосуддя в максимально можливі короткі терміни.