ua en ru

Президент Мексики знову відмовився фінансувати будівництво стіни на кордоні з США

Президент Мексики знову відмовився фінансувати будівництво стіни на кордоні з США Фото: Енріке Пенья Ньєто

Мексика буде намагатися зберегти гарні двосторонні відносини з США

На щорічній зустрічі з мексиканськими послами 11 січня президент Мексики Енріке Пенья Ньєто заявив, що його країна не планує фінансувати будівництво стіни на кордоні з США. Про це повідомляє DW.

"В Мексиці ніколи не погодяться з тим, що суперечить нашій гідності як країни і нашій гідності як мексиканців", - заявив Пенья Ньєто. Президент додав: "В уряду Мексики є деякі розбіжності з майбутнім урядом США, але він буде намагатися зберегти гарні двосторонні відносини".

Президент Мексики також торкнувся теми можливого перегляду Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA): "Мексика буде прагнути до такої торгової угоди з США, яка гарантує безпеку інвестицій, і відкидає будь-які спроби впливу на інвесторів на підставі страху і погроз".

Також Пенья Ньєто підкреслив, що висилка з США мексиканців-нелегалів, про яку говорив Трамп, повинна здійснюватися гуманним способом.

У вересні 2016 року після зустрічі з Дональдом Трампом, який тоді був кандидатом у президенти США, Енріке Пенья Ньєто вже давав зрозуміти, що Мексика не планує платити за будівництво стіни.

Нагадаємо, 11 січня Трамп підтвердив будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Він зазначив, що це буде не "паркан", а саме "стіна".