ua en ru

Президент Литви на зустрічі з генсеком ООН висловила стурбованість навчаннями "Захід-2017"

Президент Литви на зустрічі з генсеком ООН висловила стурбованість навчаннями "Захід-2017" Фото: Даля Грибаускайте (lrp.lt)

Президент Литви вважає, що навчання "Захід-2017" мають агресивний і наступальний характер

Президент Литви Даля Грибаускайте під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттеришем висловила стурбованість білорусько-російськими військовими навчаннями "Захід-2017", передає прес-служба глави держави.

Грибаускайте розповіла Гуттеришу, що про агресивний і наступальний характер навчань "Захід-2017" свідчать моделювання реального конфлікту з країнами - членами НАТО, приховування даних про масштаб і сценарій навчань, дислокація військовослужбовців і тактичного озброєння, неконвенціональні дії.

Президент Литви зазначила, що сконцентрована в Калінінградській області Росії ядерна зброя, артилерія та ракети здатні досягти "навіть Лісабона" (Португалія).

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що навчання "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни. У Росії стверджують, що в навчаннях беруть участь близько 12,7 тис. військовослужбовців, проте в НАТО називають кількість від 70 до 100 тис. військових.