ua en ru

Президент китайської China Railway Group покінчив з собою, - непідтверджені дані

Президент китайського державного будівельного гіганта China Railway Group Бай Чжунжень, про смерть якого компанія повідомила 5 січня 2013 р., імовірно, здійснив самогубство. За даними шанхайських ЗМІ, 53-річний керівник вистрибнув з вікна свого будинку і розбився. В останні роки він страждав від депресії, яка посилилася через великі борги China Railway. Компанія не розкрила подробиці смерті її президента.

До кінця жовтня 2013 р. активи China Railways Group становили 626,5 млрд юанів (103 млрд дол.), а зобов'язання - 531,9 млрд юанів (87 млрд дол.). Акції компанії в Шанхаї та Гонконгу сьогодні подешевшали більш ніж на 4%. За словами аналітиків, інвестори стурбовані істинними причинами загибелі Бай Чжунженя, про яких компанія замовчує.

В останні роки китайська залізнична галузь загрузла в скандалах, а відповідне міністерство стикалося з численними проблемами, включаючи величезні борги, що залишилися від будівництва високошвидкісних залізниць, розкрадань і шахрайських дій у відомстві.

China Railway Group Ltd. - друга за величиною компанія в Китаї з будівництва залізниць. Компанія будувала Цинхай-Тибетську залізницю (найвисокогірнішу в світі) і Пекін-Шанхайську високошвидкісну залізницю. China Railway Group також займається іншими інфраструктурними проектами у Китаї.