ua en ru

Президент IBU покинув посаду на час корупційного розслідування

Президент IBU покинув посаду на час корупційного розслідування Фото: Андерс Бессеберг (скрін з відео)

Бессеберга підозрюють у приховуванні позитивних допінг-проб росіян

Президент Міжнародного союзу біатлоністів IBU Андерс Бессеберг залишає свою посаду, яку він займав останні 25 років. Про це повідомляє прес-служба біатлонного відомства.

У середу IBU повідомив, що Бессеберг, а також генеральний секретар організації Ніколь Реш були допитані австрійською поліцією, оскільки є фігурантами розслідування корупційного скандалу.

Бессеберг повідомив, що він тимчасово залишає свою посаду - поки триватиме розслідування. Посада президента займе Клаус Лейтснер, віце-президент IBU з фінансів. Зазначається, що перший віце-президент організації росіянин Віктор Майгур відмовився від законного права взяти на себе функції Бессеберга.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) уточнило, що розслідування поліції пов'язані з допінгом. За інформацією низки ЗМІ, Бессеберг з 2011 року приховав 65 позитивних допінг-проб російських спортсменів. Сам норвежець ці звинувачення заперечує.

Нагадаємо, через допінгові скандали в російському спорті команди США, Канади та Чехії вирішили бойкотувати заключний етап Кубка світу з біатлону, який пройшов у Тюмені. Також не поїхала на цей етап збірна України з біатлону.